Gratis open lessen 26 september

Gratis open lessen 26 september

Jeugdtheaterschool Flores start het nieuwe seizoen met open lessen op zondag 26 september 2021. De gratis theater- en zanglessen zijn voor iedereen van 4 tot en met 12 jaar en vinden plaats in Floralis, Floralisplein 69 in Lisse.

De nieuwe cursussen van Jeugdtheaterschool (JTS) Flores gaan op zondag 3 en donderdag 7 oktober weer van start in Floralis. Er zijn verschillende theatercursussen voor kinderen en jongeren van 2 t/m 24 jaar, de cursussen vanaf 7 jaar zijn naar keuze uit te breiden met zangles. Tijdens de open lessen kunnen kinderen uitproberen of theater en zang iets voor hen is. De cursussen worden gegeven door gediplomeerde docenten die opgeleid en werkzaam zijn in de podiumkunsten.

Rooster open lessen zondag 26 september
4 t/m 6 jaar: theater en zang 12.00 – 13.00 uur
7 t/m 9 jaar: theater 13.00 – 14.00 uur, zang 14.00 – 15.00 uur
10 t/m 12 jaar: zang 13.00 – 14.00 uur, theater 14.00 – 15.00 uur

Aanmelden voor de open lessen is niet nodig, je kunt je een kwartier voor aanvang melden in de foyer van Floralis.

Kinderen van 2 tot en met 12 jaar
Op donderdag en zondag zijn er wekelijks theater- en zanglessen bij Jeugdtheaterschool Flores. Het Peutertheater vindt maandelijks plaats voor kinderen van 2 tot en met 3 jaar. De kinderen gaan elk met een ouder of grootouder drie kwartier lang op ontdekkingsreis. Samen ga je veel bewegen, zingen, dansen en spelen op muziek. Voor kinderen van 4 tot en met 6 jaar is er de Speelleerklas en 7 tot en met 9-jarigen kunnen deelnemen aan de Basisklas. De cursus Jeugdproductie is er voor kinderen van 10 tot en met 12 jaar. Samen met een regisseur maakt deze groep een eigen voorstelling die te zien is in de theaterzaal van Floralis.

Jongeren van 12 tot en met 24 jaar
Voor jongeren vanaf 12 jaar zijn er op de zondag Productiegroepen. In de Productiegroepen worden de jongeren aangesproken als makerscollectief. Hoe kan de groep gezamenlijk nieuwe voorstellingen creëren en wat is daarvoor nodig? Je leert te denken als regisseur en als makende speler. Elke leerling kan de regie pakken, we dragen samen de verantwoordelijkheid voor het maakproces. De regisseur van JTS Flores coacht je in het maken en spelen door jou vragen te stellen en opdrachten te geven. De cursussen worden in het voorjaar afgesloten met het spelen van een voorstellingen. In 2022 gebeurt dit in samenwerking met Harddraverijvereniging Lisse en spelen de producties in het kader van hun 150 jarig jubileum.

Wil jij ook acteren en zingen?
Schrijf je snel in voor de nieuwe cursussen van Jeugdtheaterschool Flores!