Gratis open lessen

Gratis open lessen

Jeugdtheaterschool Flores start het nieuwe seizoen met open lessen voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. De gratis theater- en zanglessen worden gegeven tijdens de Feestweek op zondag 22 september tussen 12.00 en 15.00 uur in Floralis, Floralisplein 69 in Lisse.

De nieuwe cursussen van Jeugdtheaterschool (JTS) Flores gaan op donderdag 3 en zondag 6 oktober weer van start in Floralis
. Er zijn verschillende theatercursussen voor kinderen en jongeren vanaf 2 jaar, deze cursussen zijn voor kinderen van 7 jaar en ouder naar keuze uit te breiden met zangles. Kinderen kunnen tijdens de open lessen uitproberen of theater en zang iets voor hen is.

Rooster open lessen zondag 22 september
4 t/m 6 jaar: theater en zang 12.00 – 13.00 uur
7 t/m 9 jaar: theater 13.00 – 14.00 uur, zang 14.00 – 15.00 uur
10 t/m 12 jaar: zang 13.00 – 14.00 uur, theater 14.00 – 15.00 uur

Aanmelden voor de open lessen is niet nodig, je kunt je een kwartier voor aanvang melden in de foyer van Floralis. De lessen worden georganiseerd in het kader van de Feestweek, in samenwerking met Harddraverijvereniging Lisse.

Kindercursussen
In Floralis zijn er wekelijks op donderdag en zondag theater- en zanglessen bij Jeugdtheaterschool Flores. Nieuw dit seizoen is Peutertheater voor (groot)ouder en kind samen. Voor kinderen van 4 tot en met 6 jaar is er de Speelleerklas en 7 t/m 9-jarigen kunnen deelnemen aan de Basisklas. De cursus Jeugdproductie is er voor kinderen van 10 tot en met 12 jaar die graag willen acteren in een theatervoorstelling. Deze groep maakt samen met een regisseur een eigen voorstelling die in april 2020 te zien is in de theaterzaal van Floralis.

Jongerencursussen
Voor jongeren vanaf 12 jaar zijn er theater- en zanglessen op zondag in Floralis. Voor middelbare scholieren tot en met 15 jaar is er de Theaterklas. Jongeren vanaf 16 jaar kunnen deelnemen aan de Productieklas. Beide groepen krijgen training in acteren en regisseren, de zangles is optioneel. De cursussen worden in het voorjaar afgesloten met het spelen van een voorstelling op locatie of in de theaterzaal. De voorstelling van de Productieklas wordt ook ingezonden voor deelname aan wedstrijden op theaterfestivals zoals 5RoeFestival.

Professionele docenten
De cursussen worden gegeven door gediplomeerde docenten die opgeleid en werkzaam zijn in de podiumkunsten. Naast de vaste theater- en zangdocenten, krijgen de leerlingen van JTS Flores gedurende het seizoen ook les van verschillende, bijzondere gastdocenten.

Wil jij ook acteren en zingen?
De nieuwe cursussen van Jeugdtheaterschool Flores gaan van start op donderdag 3 en zondag 6 oktober. Kijk op jtsflores.nl/kinderen en op jtsflores.nl/jongeren voor meer informatie.