Gratis open lessen

Gratis open lessen

Jeugdtheaterschool Flores start het nieuwe seizoen met open lessen op zondag 20 september 2020. De gratis theater- en zanglessen zijn voor iedereen van 4 tot en met 12 jaar en vinden plaats in Floralis, Floralisplein 69 in Lisse.

De nieuwe cursussen van Jeugdtheaterschool (JTS) Flores gaan op donderdag 1 oktober en zondag 4 weer van start in Floralis. Er zijn verschillende theatercursussen voor kinderen en jongeren vanaf 2 jaar, de cursussen vanaf 7 jaar zijn naar keuze uit te breiden met zangles. Tijdens de open lessen kunnen kinderen uitproberen of theater en zang iets voor hen is.

Rooster open lessen zondag 20 september
4 t/m 6 jaar: theater en zang 12.00 – 13.00 uur
7 t/m 9 jaar: theater 13.00 – 14.00 uur, zang 14.00 – 15.00 uur
10 t/m 12 jaar: zang 13.00 – 14.00 uur, theater 14.00 – 15.00 uur

Aanmelden voor de open lessen is niet nodig, je kunt je een kwartier voor aanvang melden in de foyer van Floralis.

Kinderen van 2 tot en met 12 jaar
Op donderdag en zondag zijn er wekelijks theater- en zanglessen bij Jeugdtheaterschool Flores. Sinds vorig seizoen is er ook Peutertheater voor kinderen van 2 tot en met 3 jaar. De kinderen gaan elk met een ouder of grootouder drie kwartier lang op ontdekkingsreis. Samen ga je veel bewegen, zingen, dansen en spelen op muziek. Voor kinderen van 4 tot en met 6 jaar is er de Speelleerklas en 7 tot en met 9-jarigen kunnen deelnemen aan de Basisklas. De cursus Jeugdproductie is er voor kinderen van 10 tot en met 12 jaar. Samen met een regisseur maakt deze groep een eigen voorstelling die te zien is in de theaterzaal van Floralis.

Jongeren van 12 tot en met 24 jaar
Voor jongeren vanaf 12 jaar zijn er op zondag theater- en zanglessen in Floralis. Voor middelbare scholieren tot en met 15 jaar is er de Productiegroep. Ook jongeren vanaf 16 jaar kunnen deelnemen aan de Productiegroep. In de Productiegroepen van worden de jongeren aangesproken als makerscollectief. Hoe kan de groep gezamenlijk nieuwe voorstellingen creëren en wat is daarvoor nodig? Je leert te denken als regisseur en als makende speler. Elke leerling kan de regie pakken, we dragen samen de verantwoordelijkheid voor het maakproces. De regisseur coacht je in het maken en spelen door jou vragen te stellen en opdrachten te geven. De cursussen worden in het voorjaar afgesloten met het spelen van een voorstelling op locatie of in de theaterzaal van Floralis.

Professionele docenten
De cursussen worden gegeven door gediplomeerde docenten die opgeleid en werkzaam zijn in de podiumkunsten. Naast de vaste theater- en zangdocenten, krijgen de leerlingen van JTS Flores gedurende het seizoen ook masterclasses van verschillende, interessante gastdocenten.

Wil jij ook acteren en zingen?
De nieuwe cursussen van Jeugdtheaterschool Flores gaan van start op donderdag 1 en zondag 4 oktober. Kijk op jtsflores.nl/kinderen en op jtsflores.nl/jongeren voor meer informatie.