Jongeren

Inschrijven voor de theater- en zanglessen is niet meer mogelijk. Lees hier meer over de opheffing van Jeugdtheaterschool Flores.

In de Productiegroepen van Jeugdtheaterschool Flores worden onze jongeren aangesproken als makerscollectief. Hoe kan de groep gezamenlijk nieuwe voorstellingen creëren en wat is daarvoor nodig? Je leert te denken als regisseur en als makende speler. Elke leerling kan de regie pakken, we dragen samen de verantwoordelijkheid voor het maakproces. De regisseur coacht je in het maken en spelen door jou vragen te stellen en opdrachten te geven.

De Productiegroepen bezoeken ook jaarlijks een theatervoorstelling bij de Toneelschuur in Haarlem en deze leerlingen krijgen twee keer een masterclass van bijzondere gastdocenten. Het voorstellingsbezoek en de masterclasses zijn inbegrepen in de cursusprijs.


PRODUCTIEGROEP 12 T/M 15 JAAR

Tijd en ruimte vormen in de Productiegroep voor 12 t/m 15 jaar belangrijke elementen. Hoe kun je met een kunstenaarsbril kijken naar de wereld om je heen? Daarom blijven we niet alleen binnen de muren van ons repetitielokaal maar we gaan naar buiten om daar theater te maken. Je werkt toe naar een voorstelling die op een bijzondere locatie gespeeld wordt. De locatie is niet alleen de speelplek maar vormt ook een belangrijke inspiratiebron.

zondag 13.00-15.00 uur
>uitbreiding met zangles: 12.00-12.45 uur

cursusprijs: 24 theaterlessen € 369,-
>uitbreiding met zangles: € 99,-

03-10-2021 t/m 12-06-2022


PRODUCTIEGROEP 16 T/M 24 JAAR

In de Productiegroep voor jongeren vanaf 16 jaar wordt toegewerkt naar een voorstelling die speelt in een theaterzaal en wordt ingezonden voor deelname aan festivals. Je werkt het hele jaar samen met een regisseur, het repetitielokaal is jullie laboratorium. Jouw eigen fascinaties en talenten vormen een belangrijk onderdeel in het maakproces. Welke verhalen willen we aan het publiek vertellen en hoe geven we die vorm? Daarbij denken we graag buiten de hokjes en we combineren uiteenlopende disciplines en inspiratiebronnen. Elke stap richting het resultaat maak je bewust mee waardoor de uiteindelijke voorstelling echt van ons allemaal is.

zondag 15.00-17.00 uur
>uitbreiding met zangles: 13.30-14.15 uur

cursusprijs: 24 repetities € 399,-
>uitbreiding met zangles: € 99,-

03-10-2021 t/m 12-06-2022