Masterclass Maaike Ouboter

Masterclass Maaike Ouboter

Zondag 9 februari is Maaike Ouboter te gast bij Jeugdtheaterschool Flores in Lisse voor twee masterclasses singer-songwriting. Om 11.00 uur voor kinderen van 7 t/m 9 jaar en om 12.00 uur voor jongeren van 12 t/m 18 jaar. Op de jeugdtheaterschool worden theaterlessen gegeven voor kinderen en jongeren van 2 t/m 24 jaar. Leerlingen vanaf 7 jaar kunnen aanvullend kiezen voor extra zanglessen. Verspreid over de cursus krijgen zij les van verschillende experts. De masterclass van Maaike Ouboter is gratis voor leerlingen van JTS Flores. Niet-leden betalen 5 euro. Aanmelden kan via info@jtsflores.nl

Kinderen en jongeren die enthousiast zijn kunnen na de masterclass nog instromen in een van de cursussen en toewerken naar het spelen van een presentatie of theatervoorstelling. In maart en februari zal gewerkt worden met Jacob de Groot, acteur en zanger uit onder andere De Tweeling en Fiddler on the Roof.

Maaike Ouboter
Singer-songwriter Maaike Ouboter beleefde eind mei 2013 haar grote doorbraak toen ze meedeed aan het programma De beste singer-songwriter van Nederland. Ze trad op met het nummer Dat ik je mis, een liedje geïnspireerd op de dood van haar ouders. Het nummer bereikte binnen twee dagen de toppositie in de Nederlandse iTunes Top 100 en anderhalve week later had de single de platina status bereikt. Ruim twee jaar na haar doorbraak kwam Maaike haar debuutalbum En hoe het dan ook weer dag wordt uit. Vorig jaar toerde ze langs de Nederlandse theaters met haar solo programma Voordat de tijd ons inhaalt.