Prijzen voor JTS Flores

Prijzen voor JTS Flores


Foto: Evert-Jan Zondag

Jeugdtheaterschool Flores won afgelopen weekend twee prijzen op het 5RoeFestival in Noordwijkerhout. Zowel in de categorie Beste Acteur als Beste Regie was de 1e prijs voor de jeugdtheaterschool uit Lisse. De Productieklas van JTS Flores speelde tijdens het theaterfestival voor jongeren uit de provincie Zuid-Holland de voorstelling ‘16 jaar en ouder’ samen met De Lekke Band.

Vakjury onder de indruk van regie Remco Went
De professionele vakjury, bestaande uit actrices Rosa Mee en Jessica Zeylmaker en theatermaker Loek de Bakker, was bij de prijsuitreiking voor Beste Regie zeer te spreken over de regie van artistiek leider Remco Went: “De jury is onder de indruk van hoe deze regisseur de eigenheid en belevingswereld van deze spelers heeft vertaald naar een rijke theatrale wereld. Taal, spel, beeld, kostuum en livemuziek komen samen in een herkenbare maar ook fantasierijke voorstelling. We hebben genoten van deze puberparade op de catwalk.”

Victor Res viel meteen op
Victor Res (16 jaar) won voor zijn spel in ‘16 jaar en ouder’ de 1e prijs voor Beste Acteur. Het jurycommentaar gaf aan dat hij vanaf het eerste moment meteen opviel door zijn humor en timing: “Een innemende speler met veel durf en zelfspot. Het was ontwapenend om via jouw ogen naar deze prachtige puberwereld te kijken.”


Foto: Evert-Jan Zondag

Bijzonder uitje voor de winnaars
Alle winnaars van het 5RoeFestival mogen een bezoek brengen aan het Nationale Theater in Den Haag. Daar wonen ze een repetitiedag en een voorstelling bij van een regisseur naar keuze en krijgen ze een kijkje achter de schermen.

16 jaar en ouder
‘16 jaar en ouder’ is een fysieke theatervoorstelling over opgroeien. Wie was je, wie ben je en wie wil je worden? De spelers doken in hun oude dagboeken en gingen op zoek naar zichzelf. Van kind, tot puber, tot jongvolwassene. De voorstelling van de Productieklas i.s.m. De Lekke Band ging in april in première in De Greef in Lisse.