Productieklas op 5RoeFestival

On 2 juni 2018
_DSC4076


Foto: Ingrid van Schie

De Productieklas van Jeugdtheaterschool Flores neemt op zondag 10 juni deel aan het 5RoeFestival, een theaterfestival voor jongeren in Zuid-Holland. Het festival vindt plaats in Noordwijkerhout. JTS Flores doet voor de vijfde keer mee en heeft in het verleden prijzen gewonnen voor Beste Acteur, Beste Actrice en Beste Regie. Deze keer speelt de jeugdtheaterschool uit Lisse de voorstelling ‘Uw beurt om te huilen’ op dit jaarlijkse festival dat jonge spelers een podium biedt om hun talent te laten zien en zich te meten met anderen.

Het 5RoeFestival vindt plaats in de theaterzaal van het Teylingen College (Langelaan 1, Noordwijkerhout). Initiatiefnemer Sjef van Leeuwen: “Het festival is met de 7e editie nog steeds groeiende. Er is veel jong talent dat op een hoog niveau acteert. Het 5RoeFestival is er om die jongeren de ruimte te geven om voor een groot publiek te laten zien wat ze allemaal in huis hebben. Elk jaar brengen de deelnemers de stukken met veel enthousiasme en creativiteit. Wij zijn blij dat we Jeugdtheaterschool Flores opnieuw kunnen verwelkomen op het festival.”

Naast ‘Uw beurt om te huilen’ spelen er nog voorstellingen van theatergroepen uit Noordwijkerhout, Den Haag, Haarlem en Dordrecht. Een jury, bestaande uit Rosa Mee (actrice), Jessica Zeylmaker (actrice), Korneel Evers (acteur en cabaretier) beoordeelt de spelers en reikt de prijzen uit.

Uw beurt om te huilen
De theatervoorstelling ‘Uw beurt om te huilen’ gaat over de vele manieren van vieren. Welke tradities en rituelen horen bij het vieren van de dingen in het leven? Worden we wel echt blij van feestjes of is zelfs een feest routine geworden? Een nietszeggende felicitatie op Facebook, een verplichte kringverjaardag. En wat zouden we eigenlijk moeten vieren, maar nemen we voor lief?

Productieklas
De Productieklas speelt ieder seizoen een nieuwe voorstelling die de jongeren samen met een professioneel regisseur van Jeugdtheaterschool Flores maken. De jongeren speelden ‘Uw beurt om te huilen’ al eerder in de theaterzaal van Floralis in Lisse. Op 30 september zal de voorstelling ook te zien zijn tijdens het Florestival naar aanleiding van het 5-jarig bestaan van de jeugdtheaterschool.

Kijk voor meer informatie over het 5RoeFestival en kaartverkoop op www.5roefestival.nl.

Comments are closed.