Productieklas op 5RoeFestival

Productieklas op 5RoeFestival

De Productieklas van Jeugdtheaterschool Flores speelt op zondag 16 juni de voorstelling ‘16 jaar en ouder’ op het 5RoeFestival in Noordwijkerhout. Het jaarlijkse theaterfestival 5RoeFestival biedt jonge spelers in Zuid-Holland een podium om hun talent te laten zien en zich te meten met anderen. De jeugdtheaterschool uit Lisse heeft op eerdere edities prijzen gewonnen voor Beste Acteur, Beste Actrice en Beste Regie en doet dit jaar voor de zesde keer mee.

5RoeFestival blij met deelname JTS Flores
Het 5RoeFestival vindt plaats in de theaterzaal van het Teylingen College (Langelaan 1, Noordwijkerhout). Initiatiefnemer Sjef van Leeuwen: “Het festival is met de 8e editie nog steeds springlevend. Er is veel jong talent dat op een hoog niveau theater maakt. Het 5RoeFestival is er om die jongeren de ruimte te geven om voor een groot publiek te laten zien wat ze allemaal in huis hebben. Elk jaar brengen de deelnemers de stukken met veel enthousiasme en creativiteit. Wij zijn blij dat we Jeugdtheaterschool Flores opnieuw kunnen verwelkomen op het festival.”

Naast ’16 jaar en ouder’ spelen er nog voorstellingen van theatergroepen uit Noordwijkerhout, Den Haag, Delft en Voorburg. Een jury, bestaande uit Rosa Mee (actrice), Jessica Zeylmaker (actrice), Loek de Bakker (theatermaker) beoordeelt de spelers en reikt de prijzen uit.

16 jaar en ouder
‘16 jaar en ouder’ is een fysieke theatervoorstelling over opgroeien. Wie was je, wie ben je en wie wil je worden? Iets zorgt ervoor dat we groeien. Het gaat enorm snel. We veranderen. In hoeverre heb je je identiteit zelf in de hand en in hoeverre bepaalt je omgeving wie je bent? De spelers doken in hun oude dagboeken en gingen op zoek naar zichzelf. Van kind, tot puber, tot jongvolwassene.

Productieklas
De Productieklas speelt ieder seizoen een nieuwe voorstelling die de jongeren samen met een professioneel regisseur van Jeugdtheaterschool Flores maken. De jongeren speelden ’16 jaar en ouder’ al eerder in De Greef in Lisse.

Kijk voor meer informatie over het 5RoeFestival en kaartverkoop op www.5roefestival.nl.