Productieklas op 5RoeFestival

On 30 mei 2017

De jongeren van de Productieklas spelen op zondag 11 juni op het 5RoeFestival in Noordwijkerhout, een theaterfestival voor jongeren in de provincie Zuid-Holland. Het festival vindt plaats op het Teylingen College.

De jongeren (14-18 jaar) van de Productieklas spelen Close Up. Deze voorstelling gaat over het leven van Andromache, een belangrijk figuur uit de Griekse mythologie. Zij is de koningin van Troje als de stad door de Griekse Neoptolemos wordt veroverd. Een dramatische wending in haar leven. Close Up ging in maart in première in de theaterzaal van Floralis in Lisse. Speciaal voor het 5RoeFestial speelt de Jeugdtheaterschool de voorstelling nog een keer.

Spelen in een voorstelling
Bij Jeugdtheaterschool Flores is het maken en spelen van een voorstelling voor een aantal groepen onderdeel van de cursus. De jongeren van de Productieklas hebben sinds oktober 2016 wekelijks theaterles en werkten zo naar de voorstelling toe onder professionele begeleiding van theaterdocent Simon van Wijhe en zangdocent Nina Giampaolo.

5RoeFestival
Het 5Roefestival biedt jonge theatermakers een podium om hun talent te laten zien, zich te meten met anderen en te leren van professionals. Alle deelnemers zijn tussen de 12 en 19 jaar en lid van een theatergroep op school of een theaterschool. Een jury bestaande uit Esther Scheldwacht,
Jessica Zeylmaker (actrice), Korneel Evers (acteur en cabaretier) beoordeelt de spelers en reikt de prijzen uit. Kijk voor meer informatie en reserveren van kaarten (Passe Partout € 7,00, losse kaarten € 3,50) op www.5roefestival.nl.

Comments are closed.