Regieprijs voor JTS Flores

Regieprijs voor JTS Flores

180611 Prijs voor JTS Flores op 5Roe_foto 1 door Peet Romijn


Foto: Peet Romijn

Jeugdtheaterschool Flores uit Lisse won afgelopen weekend de 1e prijs in de categorie Beste Regie op het 5RoeFestival in Noordwijkerhout. De Productieklas speelde zondag 10 juni de voorstelling ‘Uw beurt om te huilen’ tijdens dit theaterfestival voor jongeren uit de provincie Zuid-Holland.

De voorstelling gaat over de vele manieren van vieren. Welke tradities en rituelen horen bij het vieren van de dingen in het leven? Worden we wel echt blij van feestjes of is zelfs een feest routine geworden? Een nietszeggende felicitatie op Facebook, een verplichte kringverjaardag. En wat zouden we eigenlijk moeten vieren, maar nemen we voor lief?

De professionele vakjury bestaande uit Rosa Mee (actrice), Jessica Zeylmaker (actrice) en Korneel Evers (acteur en cabaretier) was zeer te spreken over de regie van artistiek leider Remco Went: “Mooie beeldende keuzes. En bijzonder hoe een regisseur een groep op 110% kan laten spelen.” Alle winnaars van het 5RoeFestival mogen een bezoek brengen aan het Nationale Theater in Den Haag. Daar wonen ze een repetitiedag en een voorstelling bij van een regisseur naar keuze en krijgen ze een kijkje achter de schermen.

180611 Prijs voor JTS Flores op 5Roe_foto 2 door Jan-Evert Zondag


Foto: Jan-Evert Zondag

Op 30 september zal de voorstelling een laatste keer te zien zijn tijdens het Florestival, naar aanleiding van het 5-jarig bestaan van de jeugdtheaterschool.

Meespelen?
Wil je meespelen in de nieuwe voorstelling van Jeugdtheaterschool Flores? De repetities van de Productieklas vinden plaats bij Floralis in Lisse en gaan weer van start in oktober.
Klik hier voor meer informatie.