Regieprijs voor JTS Flores

On 13 juni 2016
160613 Prijs voor JTS Flores op 5Roe - foto 2


Fotografie: Jan-Evert Zondag

Jeugdtheaterschool Flores uit Lisse won afgelopen weekend de tweede prijs in de categorie Beste Regie op het 5RoeFestival in Noordwijkerhout. De Productieklas (14 t/m 18 jaar) speelde zondag 14 juni de voorstelling De zanger die niet zingen kon tijdens dit theaterfestival voor jongeren uit de provincie Zuid-Holland. De voorstelling gaat over de Trojaanse oorlog, vooral bekend van het paard van Troje. De spelers vertellen het verhaal van de Trojanen die de oorlog ontvluchtten en de gevaarlijke tocht over zee waagden.

Het is voor het derde jaar op rij dat Jeugdtheaterschool Flores binnen deze categorie in de prijzen valt. De professionele vakjury bestaande uit Jessica Zeylmaker, Rosa Mee, Korneel Evers en Theo Ham was ook dit jaar weer zeer te spreken over de regie van artistiek leider Remco Went: “Een prachtig bewerkt verhaal en heel actueel gemaakt,” klinkt het juryrapport. “Een onderwerp dat we allemaal kennen, we voelden de noodzaak zonder dat het pathetisch of dwingend werd gebracht. Er werd waarachtig en klein gespeeld. De aankleding was goed, verzorgd. Er zaten mooie beelden in de voorstelling en er was live muziek.”

Alle winnaars van het 5RoeFestival mogen een bezoek brengen aan het Nationale Toneel in Den Haag. Daar wonen ze een repetitiedag en een voorstelling bij van een regisseur naar keuze en krijgen ze een kijkje achter de schermen.

Meespelen?
Wil je meespelen in de nieuwe voorstelling van Jeugdtheaterschool Flores? De repetities van de Productieklas vinden plaats bij Floralis in Lisse en gaan weer van start in oktober.
Klik hier voor het lesaanbod.

Comments are closed.