Sanne naar kunstvakopleiding

On 27 juli 2017
2401_11894-press-ardito


Sanne tijdens de theatervoorstelling ‘De zanger die niet zingen kon’ door de Productieklas.

Sanne Bet is aangenomen aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht! Sanne deed drie jaar lang mee aan de Productieklas van Jeugdtheaterschool Flores. Ze was te zien in de theatervoorstellingen Op de Vlakte, De zanger die niet zingen kon en Close Up. Op het 5RoeFestival 2015 won ze met haar rol de 1e prijs voor Beste Actrice. We zijn trots dat Sanne kan gaan studeren aan een kunstvakopleiding en vroegen haar terug te blikken op haar tijd bij JTS Flores:

“Drie jaar geleden stapte ik bij Jeugdtheaterschool Flores binnen. Ik wilde toneelspelen, dat was mijn droom. Toen ik me inschreef voor de Productieklas (16 t/m 20 jaar) had ik nog geen idee dat ik het er zo onwijs naar mijn zin zou hebben en in drie voorstellingen zou gaan meespelen. 

Tekenen en toneelspelen
Ik heb twee grote hobby’s. Dat zijn toneelspelen en tekenen. Na het verlaten van de middelbare school (Fioretticollege Lisse) moest ik dit jaar een keuze maken: waar ga ik mee verder in de toekomst?

Ontwikkelen
JTS Flores heeft me hierin helpen ontwikkelen. We hadden het bij het maken van de voorstellingen vaak over diepe onderwerpen zoals bijvoorbeeld vluchtelingen. Je huis verlaten om ergens anders een nieuw leven te beginnen. Maar ook kwamen er klassieke verhalen voorbij tijdens het repeteren. Griekse tragedies die zich onder andere afspeelden in Troje.

Theatermaken
Het maken van de theatervoorstellingen bij Flores heeft mijn kijk op de wereld veranderd en daarmee ook mijn manier van tekenen en kunst maken. Ik kwam erachter dat het gevoel dat ik in theater kan uiten, ik ook op papier kwijt kan. Ik deed het afgelopen jaar toelatingen op kunstacademies na een tussenjaar vol ervaringen. Behalve dat dit seizoen gevuld was met theatermaken, heb ik veel getekend en geschilderd om mijn portfolio samen te stellen. Na de toelatingen kreeg ik te horen dat ik ben aangenomen op de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, waar ik na de zomervakantie begin met de opleiding illustratie!

Kunstenaar
Theater bij Flores is dus niet alleen toneelspelen. Het heeft mij geholpen om ervaring op te doen in het maken van kunst in het algemeen en te ontdekken wie ik als kunstenaar wil worden, wat ik wil leren en welk verhaal ik te vertellen heb.

Bedankt, Jeugdtheaterschool Flores, voor de mooie tijd die ik bij jullie heb gehad!

Liefs Sanne”

Behalve Sanne studeren ook oud-leerlingen Ruben en Micky aan kunstvakopleidingen! Klik hier voor Micky’s verhaal en klik hier voor dat van Ruben.

IMG_1751


Sanne tijdens de theatervoorstelling ‘Op de Vlakte’ door de Productieklas.

Comments are closed.