Tessa naar MBO Theaterschool

Tessa naar MBO Theaterschool

Tessa Hoogenboom is aangenomen op het ROC Dans en Theater! Volgend schooljaar gaat ze daar studeren aan de opleiding Acteur van het Nova College. Tessa liep dit seizoen stage bij Jeugdtheaterschool Flores en speelt mee in de huidige Productiegroep. We zijn trots dat ze kan gaan studeren aan een kunstvakopleiding en vroegen haar terug te blikken op haar tijd bij JTS Flores:

“Mijn droom om door te gaan met theater stond dit schooljaar centraal voor mij. Daarom ben ik ook mee gaan doen bij Jeugdtheaterschool Flores. Eind december 2019 heb ik me aangemeld voor de audities van een theateropleiding bij het Nova College in Haarlem. In de eerste ronde kregen we een dialoog thuisgestuurd die we uit ons hoofd moesten leren. Die speelden we in de auditie met als tegenspeler een eerstejaars student van de opleiding. Ze vroegen of je de dialoog op verschillende manieren wilde spelen, zoals: “Speel als een muis die achterna wordt gezeten door een kat!” Of: “Speel alsof je niet kan stoppen met lachen!” Daarna werden een aantal mensen naar huis gestuurd. Daarvan dachten ze dat de opleiding niet bij hen paste. Maar ik mocht blijven!

In de volgende opdracht deden we improvisatietheater. Iets wat ik erg leuk vind! Daarna werd bekend gemaakt wie er naar de tweede ronde gingen. Ik zat erbij! Ik kreeg een opdracht mee: ik moest een solo-performance schrijven van drie minuten. Ik besloot inspiratie te halen uit iets wat mij vaak overkomt: verveling. Vaak verveel ik me op zondagen en vanuit die verveling komt mijn verbeelding op gang. Ik verzin van alles om me niet dood te hoeven vervelen. In de solo ga ik uiteindelijk mijn moeder helpen, want iemand helpen laat mij goed voelen.

Tijdens de tweede ronde liep alles gesmeerd. Na mijn solo moesten we in een groepje iets bedenken waarin we moesten treuren om iets of iemand, ook moest er een flashback in voorkomen. Onze presentatie ging over iemand die de telefoon van iemand anders had laten vallen. Nadat we dat hadden opgevoerd, hebben we een tijdje moeten wachten. Zo spannend! We werden weer naar binnen geroepen en toen werd verteld wie er zijn aangenomen, wie op de wachtlijst stonden en wie het helaas niet gehaald hebben. Ik werd op de wachtlijst gezet. Dat betekent dat wanneer mensen die zijn aangenomen zich niet aanmelden, ze mensen van de wachtlijst kiezen die zich aan mogen melden.

Op een gegeven moment werd ik gebeld toen ik met mijn moeder in de auto zat. We kwamen net uit Amsterdam. Ik ben van de wachtlijst gehaald! Toen was het nog afwachten of ik ook zou slagen voor mijn middelbare school. En ja hoor, ook daar kreeg ik positief nieuws op!

Dit was me nooit gelukt zonder JTS Flores! Ik zit nog niet zo lang bij de theaterschool, maar ze hebben me in korte tijd goed geholpen om theater te leren maken, overal inspiratie in te zien en om mijn vaardigheden om mezelf te presenteren te verbeteren. Dankjewel!”