Korte theateracts op locatie

Korte theateracts op locatie

Facebook-foto Familiewandeltocht 2


Emma, Rick en Litos uit de Productieklas tijdens de repetitie voor ‘Ode aan de mislukking’.

Aan het begin van dit seizoen, deed de jeugdtheaterschool mee aan twee bijzondere projecten op locatie. Leerlingen van JTS Flores waren te zien in korte theatervoorstellingen op onverwachte plekken. Zondag 24 september zagen tijdens de Feestweek van Lisse honderden wandelaars van de Familiewandeltocht ‘Ode aan de mislukking’ in de molen van Keukenhof. Op zaterdag 7 oktober speelden we ‘Dat doet de deur dicht’ op het huiskamerfestival Gluren bij de Buren. Rick van Steijn uit de Productieklas (16 t/m 20 jaar) speelde mee in beide voorstellingen en vroegen we terug te blikken:

“Afgelopen september deed ik voor de derde keer mee aan de theateracts tijdens de Familiewandeltocht in Keukenhof. Dit jaar lieten wij een korte voorstelling zien in de molen. Het thema van de wandeltocht was ‘muziek’. We hebben bij het maken van de acts gebruik gemaakt van verschillende muzieknummers. Door regisseurs Remco Went en Pleun Peters werd ons gevraagd welke nummers we mooi vinden, wat onze guilty pleasure is en op welk nummer je helemaal los kan gaan. Dit hebben we met eigen geschreven teksten verwerkt tot een korte voorstelling die we tientallen keren speelden in de molen van Keukenhof. Het was leuk dat we de kans kregen om op één ochtend zó vaak te spelen en te kunnen groeien in de voorstelling!
Facebook-foto Familiewandeltocht 1

Ook deed ik samen met Emma, Suzanne en Litos mee aan het huiskamerfestival Gluren bij de Buren. We werkten samen met oud-leerling Ruben van den Aardweg, hij mocht de voorstelling ‘Dat doet de deur dicht’ regisseren. We hebben met z’n allen teksten geschreven over wat voor ons de deur dicht doet. We kregen van Ruben allemaal opdrachten om scènes te maken. Uiteindelijk hebben we die scènes naast elkaar gelegd en hier een korte voorstelling mee gebouwd. Op de voorstellingsdag hebben we voorafgaand aan de optredens alles nog eens geoefend en de puntjes op de i gezet.

We waren met de voorstelling te gast in het huis van Anneke op de Judith Leijsterstraat. We traden ’s middags drie keer op met ‘Dat doet de deur de dicht’. Het leuke vond ik dat het elke voorstelling steeds drukker werd in de huiskamer en dat er zoveel mensen bij ons kwamen kijken en sommigen zelfs twee keer. Ik hoop dat we volgend jaar weer mee mogen doen aan dit leuke huiskamerfestival.

Facebook-foto Gluren bij de BurenIk vond het ontzettend leuk en gezellig om dit met iedereen te doen. Ik heb vooral geleerd hoe je met weinig tijd toch een mooie korte voorstelling in elkaar kan zetten en spelen voor het publiek!”

Elk jaar maakt de jeugdtheaterschool ook een langere locatievoorstelling met de Theaterklas. Ben jij tussen de 12 en 15 jaar en wil je dit seizoen meespelen? Geef je dan op voor een proefles via info@jtsflores.nl.

[fblike]