Theaterklas speelt op locatie

Theaterklas speelt op locatie

Op zondag 31 maart (11:30, 13:30 en 15:30 uur) nemen jongeren uit de Theaterklas van Jeugdtheaterschool Flores het gloednieuwe LAM over. Hun voorstelling ‘Blind’ is niet alleen geïnspireerd op het museum, maar wordt ook echt gespeeld in het museum. Hoe moet je naar kunst kijken? Zijn daar regels voor? En zo ja, wie bepaalt die regels dan?

Blind
De spelers (12 t/m 15 jaar) van Jeugdtheaterschool Flores lopen in het museum rond. Af en toe staan ze stil en vragen ze zich af waar ze naar kijken. Met een serieuze blik knikken ze instemmend naar elkaar. De jongeren fluisteren zachtjes: “Wat vind jij?” Je wordt als publiek meegenomen in hun fascinaties, vragen en bevindingen over kunst en het leven. In het museum zullen vaak vreemde, soms hilarische, maar vooral persoonlijke scènes te zien zijn. Een museumbezoek om nooit te vergeten.

Het verschil tussen kijken en zien
Regisseuse Lisa Giezen over de voorstelling: “Blind wordt een unieke locatievoorstelling over het verschil tussen kijken en zien. Samen met de jongeren halen we inspiratie uit de locatie en de beeldende kunst uit het museum. We proberen écht naar iets te kijken. We kijken om ons heen, naar elkaar, naar onszelf en misschien kijken we ook wel naar jou, de mensen in het publiek.”

Eigen kunstwerk
Maak je een voorstelling over kunst, dan is het extra speciaal als je posterbeeld ook een kunstwerk op zich is. Sanne Bet, student aan de kunstacademie in Utrecht (HKU) en tevens oud-leerling van JTS Flores, maakte speciaal voor de Theaterklas een bijpassende illustratie waarmee de jongeren met trots hun voorstelling onder de aandacht kunnen brengen.

De Theaterklas
De Theaterklas bestaat uit 9 jongeren tussen de 12 en 15 jaar: Daan de Beer, Dagmar Slootweg, David Orozco, Denise de Nooijer, Fien Boonstra, Ilse Pollet, Janno Balendong, Julia Westgeest, Wies de Ridder. Zij krijgen wekelijks lessen van theaterdocent Lisa Giezen en zangdocenten Nina Giampaolo en Sandra Wijnhout. De lessen van JTS Flores vinden plaats in Floralis in Lisse.

Blind
door de Theaterklas
zondag 31 maart 2019
om 11.30 uur, 13.30 uur en 15.30 uur
Klik voor meer informatie en kaartverkoop op de aanvangstijd naar wens.