Verslag workshopdag Leonie Meijer

On 7 december 2014
Manon uit de Productieklas (rechts op de foto) over de workshop van Leonie Meijer: "Om eerlijk te zijn zag ik er eerst best wel tegen op want ik kan helemaal niet zingen. Maar al snel kwam ik er achter dat dit helemaal geen probleem was. Ik was niet de enige die het wel spannend vond. Leonie Meijer is echt super lief en zorgde voor een gezellige sfeer. Ze is echt een hele goede zangeres. Dit maakte dat het echt een super leuke, leerzame en onvergetelijke dag is geworden."


Manon (rechts) en Emma (links) uit de Productieklas schrijven samen aan een songtekst tijdens de workshop van Leonie Meijer.

Zondag 7 december gaf singer-songwriter Leonie Meijer workshops aan alle leerlingen van Jeugdtheaterschool Flores. Met de Speelleerklassen werkte ze aan stemoefeningen, het maken van ritmes en zingen van liedjes. Aan de oudere leerlingen liet ze zien hoe singer-songwriting in z’n werk gaat en er werden ter plekke nieuwe songteksten geschreven.

Een onvergetelijke dag!

“Om eerlijk te zijn zag ik er eerst best wel tegenop want ik kan helemaal niet zingen. Maar al snel kwam ik er achter dat dit helemaal geen probleem was. Ik was niet de enige die het aan het begin van de les even spannend vond. Leonie Meijer is een hele goede zangeres maar ook is ze super lief en ze zorgde voor een gezellige sfeer. Hierdoor verdwenen de zenuwen al snel en konden we goed werken aan zang en het schrijven van liedjes. Dit maakte dat het echt een super leuke, leerzame en onvergetelijke dag is geworden!”
Manon uit de Productieklas (16+) over de workshop van Leonie Meijer


Leonie Meijer tijdens haar workshop aan de Theaterklas (12+) en Productieklas (16+)

Leonie Meijer raakte bij het grote publiek bekend toen ze in de finale belandde van de eerste editie van ‘The Voice of Holland’. Sindsdien heeft ze twee Nederlandstalige albums uitgebracht en schreef ze liedjes voor onder andere Ruth Jacott, Jada Borsato en Kinderen voor Kinderen. Onlangs bracht Meijer haar nieuwe Engelstalige single Won’t Come Back uit waarop ze samen met rapper Brainpower te horen is. Momenteel reist ze door heel Nederland met haar eigen theatertour Luister Maar Live.

Kwint deed mee aan de workshop van de Basisklas (10+) en na afloop wilde hij heel graag nog even het liedje Birds van Anouk laten horen aan Leonie. Het was goed te horen dat Kwint thuis geoefend heeft op het nummer, wat een talent! Leonie Meijer was onder de indruk en coachte Kwint ter plekke met aanwijzingen om z’n zang en presentatie nog beter onder de knie te krijgen. Kijk hieronder naar een videofragment van Kwints moment met Leonie Meijer:

Tijdens de workshopdag met Leonie Meijer zijn in alle groepen foto’s gemaakt. Klik op de afbeeldingen in de galerij voor een uitvergroting:

Kijk voor nog meer foto’s op onze Facebook-pagina.

Comments are closed.