Archief 2020-2021

Hieronder vind je de producties die Jeugdtheaterschool Flores seizoen 2020-2021 gespeeld heeft.

De Productiegroep 16+ presenteert: Dit is geen voorstelling

zondag 25 april om 15.00 uur

Op Zoom, reserveren via info@jtsflores.nl

We leven op een scherm. Ieder in een eigen vierkantje. Het leven is theater en de mensen zijn maar acteurs. Maar wat als je leven een tragedie wordt? Wat als je je tekst vergeet en er geen souffleur in de coulissen staat? Wat als het decor naar beneden knalt en je kostuum in de fik is gevlogen? Wat als zelfs je zweet naar zweet begint te ruiken? 

Even voor de duidelijkheid. Dit is dus geen voorstelling. Dit is een spel. Een afvalrace. Een Zoom meeting. Maar geen voorstelling.

Acht jongeren uit de Productiegroep spelen zichzelf en vechten voor de ultieme prijs. Jouw stem. Wie wint? Wie verliest?

Regie: Iris van Lieshout
Zangcoach: Danique Bol
Spel: Daan de Beer, Fien Boonstra, Fynn Woerlee, Ilse Pollet, Janno Balendong, Jens van Diemen, Kayleigh Haasbeek, Kris Zethof, Wies de Ridder
Illustratie voorstellingsbeeld: Sanne Bet

Klik hier voor meer info.


De Productiegroep 12+ presenteert: Hier liepen wij

beschikbaar vanaf 10 juni 2021

Wij lopen hier. Hier leven onze herinneringen. De plekken waar we langs komen, zijn belangrijk. Wat doet de tijd met onze omgeving? Is er veel veranderd? Niets staat echt stil. Kijk maar. Luister maar. Ook als we gestopt zijn met lopen, bewegen we. Onze haren bewegen. De bomen bewegen. Zelfs de gebouwen bewegen. Alles verandert. De hele tijd.

Jongeren van de Productiegroep ontmoetten ouderen van Langeveldshof. Rinus, Jan, Wim en Josien vertelden over het leven in de Bollenstreek en deelden hun herinneringen. De leerlingen hoorden hoe de omgeving veranderd is en hoe het was om hier op te groeien.

De audiowandeling ‘Hier liepen wij’ bestaat uit vier podcastafleveringen met fragmenten uit deze ontmoetingen. Het publiek luistert naar oud en jong, wandelend door Lisse en Hillegom. De stemmen wandelen en mijmeren met je mee door de Bollenstreek. Flarden van vroeger en ideeën over later. Gesprekken over bollenvelden, ziekzoekers, tijdverdrijvers, de melkboer, het kabouterbos, ijsjes eten bij de pomp, klei, zand, uierbord, soep en over schelpen. Samen reis je door het verleden, heden en de toekomst.

Regie: Iris van Lieshout
Zangcoach: Danique Bol
Spel: Annina Kops, Koen Romijn, Sanne Gorkink
Illustratie voorstellingsbeeld: Sanne Bet
Met dank aan: Langeveldshof, Gemeente Lisse, Lokaal Fonds Lisse

Klik hier voor meer info.


De Jeugdproductie presenteert: Lang en ongeduldig

beschikbaar vanaf eind mei 2021

Al eeuwenlang verzorgen sprookjes en verhalen de moraal op aarde. Maar hoe staat het daar vandaag de dag mee? Zijn deze verhalen nog up-to-date? Belle, Mulan, Sneeuwwitje, Merida, Knor, Knar en Kwek schrikken zich een ongeluk als ze ontdekken hoe het er in de Echte Wereld aan toe gaat!

Leerlingen uit de Jeugdproductie maakten op basis van bestaande sprookjesfiguren eigen personages met hedendaagse dilemma’s. Op een wandeling over Landgoed Keukenhof ontmoet je dit bonte gezelschap via video’s op je smartphone. Ze nemen je mee in een belangrijke opdracht die zij kregen van de Sprookjesfabriek: het afstoffen en opfrissen van eeuwenoude verhalen.

In de videovossenjacht ‘Lang en ongeduldig’ bouw je met ons aan nieuwe toekomstbestendige sprookjes. Hoe maak je eigenlijk een verhaal? Waar beginnen we en wat is het einde? De sprookjesfiguren die je tegenkomt helpen je onderweg om tot deze verhalen te komen. Verhalen die de wereld redden en de mensen helpen weer Lang en Gelukkig te leven. Of zijn we eigenlijk op zoek naar iets anders dan Lang en Gelukkig?

Regie: Iris van Lieshout
Zangcoach: Rik van der Loos
Spel: Dana Vogt, Jennifer van Brecht, Lotte Wijker, Maarten Sneeuw, Noor Barendse, Raven Hummeling, Rody van der Lingen
Illustratie voorstellingsbeeld: Sanne Bet

Klik hier voor meer info.