Agenda 2021-2022

Hieronder vind je de producties die Jeugdtheaterschool Flores dit seizoen speelt.

De Verkenners
Productiegroep 12+

zaterdag 21 mei 2022 om 14.00 uur

Lissesche IJsclub (Randmeerstraat 74, Lisse)

De spelers bogen zich tijdens het maakproces over de verontrustende klimaatberichten. Grote droogtes, plastic soep, een stijgende zeespiegel en een recordaantal bosbranden. We moeten echt iets doen. Maar wat? En hoe komen we in beweging?

In hun voorstelling geven ze het woord aan de dieren, de planten, het water en de bomen. Samen met het publiek onderzoeken ze de omgeving met bekende en nog onbekende soorten. Wat vindt de boom eigenlijk van jouw nieuwe schoenen, waarmee je over diens wortels stampt? Wat willen de pinguïns van de Noordpool ons al jaren vertellen? Wanneer gaan we eindelijk eens luisteren naar de mug?

reserveren via info@jtsflores.nl

Regie: Iris van Lieshout / Regie-assistent: Jesper Pouw / Spel: Lotte Wijker, Maarten Sneeuw, Rody van der Lingen, Sena Kaptein / Illustratie voorstellingsbeeld: Sanne Bet / Met dank aan: Lissesche IJsclub, Harddraverijvereniging Lisse


Hier liepen wij
onderdeel van Gluren bij de Buren

zaterdag 25 september 2021 om 14.00, 15.00 en 16.00 uur

Rossinistraat 24, Lisse

In seizoen 2020-2021 maakte de Productiegroep van Jeugdtheaterschool Flores een podcastreeks. Geïnspireerd hierop spelen we de korte locatievoorstelling ‘Hier liepen wij’ in een achtertuin, speciaal voor de openluchteditie van Gluren bij de Buren.

Wij lopen hier. Hier leven onze herinneringen. De plekken waar we langs komen, zijn belangrijk. Wat doet de tijd met onze omgeving? Is er veel veranderd? Niets staat echt stil. Kijk maar. Luister maar. Ook als we gestopt zijn met lopen, bewegen we. Onze haren bewegen. De bomen bewegen. Zelfs de gebouwen bewegen. Alles verandert. De hele tijd.

Jongeren van de Productiegroep ontmoetten ouderen van Langeveldshof. Rinus, Jan, Wim en Josien vertelden over het leven in de Bollenstreek en deelden hun herinneringen. De leerlingen hoorden hoe de omgeving veranderd is en hoe het was om hier op te groeien.

Flarden van vroeger en ideeën over later. Gesprekken over bollenvelden, ziekzoekers, tijdverdrijvers, de melkboer, het kabouterbos, ijsjes eten bij de pomp, klei, zand, uierbord, soep en over schelpen. Samen reis je door het verleden, heden en de toekomst.

Regie: Remco Went
Spel: Fien Boonstra, Fynn Woerlee, Jens van Diemen, Kris Zethof, Litos Simoes, Sanne Bet
Illustratie voorstellingsbeeld: Sanne Bet
Met dank aan: Langeveldshof, Gemeente Lisse, Lokaal Fonds Lisse

Klik hier voor meer info en de podcastafleveringen.


Lang en ongeduldig
onderdeel van Gluren bij de Buren

zaterdag 25 september 2021

Keukenhof 1, Lisse

In seizoen 2020-2021 maakte de Jeugdproductie van Jeugdtheaterschool Flores ‘Lang en Ongeduldig’. De voorstelling maakt onderdeel uit van de openluchteditie van Gluren bij de Buren.

Al eeuwenlang verzorgen sprookjes en verhalen de moraal op aarde. Maar hoe staat het daar vandaag de dag mee? Zijn deze verhalen nog up-to-date? Belle, Mulan, Sneeuwwitje, Merida, Knor, Knar en Kwek schrikken zich een ongeluk als ze ontdekken hoe het er in de Echte Wereld aan toe gaat!

Leerlingen uit de Jeugdproductie maakten op basis van bestaande sprookjesfiguren eigen personages met hedendaagse dilemma’s. Op een wandeling over Landgoed Keukenhof ontmoet je dit bonte gezelschap via video’s op je smartphone. Ze nemen je mee in een belangrijke opdracht die zij kregen van de Sprookjesfabriek: het afstoffen en opfrissen van eeuwenoude verhalen.

In de videovossenjacht ‘Lang en ongeduldig’ bouw je met ons aan nieuwe toekomstbestendige sprookjes. Hoe maak je eigenlijk een verhaal? Waar beginnen we en wat is het einde? De sprookjesfiguren die je tegenkomt helpen je onderweg om tot deze verhalen te komen. Verhalen die de wereld redden en de mensen helpen weer Lang en Gelukkig te leven. Of zijn we eigenlijk op zoek naar iets anders dan Lang en Gelukkig?

Regie: Iris van Lieshout
Zangcoach: Rik van der Loos
Spel: Dana Vogt, Jennifer van Brecht, Lotte Wijker, Maarten Sneeuw, Noor Barendse, Raven Hummeling, Rody van der Lingen
Illustratie voorstellingsbeeld: Sanne Bet

Klik hier voor de video’s en meer info onderaan het nieuwsbericht.