Archief 2019-2020

Hieronder vind je de producties die Jeugdtheaterschool Flores seizoen 2019-2020 gespeeld heeft.

De Theaterklas presenteert: Stop de tijd

filmproductie in plaats van theatervoorstelling in verband met het coronavirus

ISK Duin- en Bollenstreek, Heereweg 455, Lisse

De fiets gaat in de stalling, het grind kraakt onder schoenen, lockers klikken open, jassen gaan aan de kapstok. De schoolbel gaat, we zetten de tikkende klok stil, nemen een welverdiende pauze en we nemen de tijd om elkaar te ontmoeten en nieuwe dingen te laten ontstaan. ‘Stop de tijd’ is een voorstelling over verandering. Jongeren uit de Theaterklas (12 t/m 15 jaar) onderzochten de veranderingen in de geschiedenis van het monumentale gebouw en ontmoeten elkaar en het publiek in het heden. Ze vertellen verhalen over opnieuw beginnen in een nieuw land en we creëren samen via de verbeelding nieuwe werelden.

Regie: Ruben van den Aardweg
Regie-assistent: Tessa Hoogenboom
Zangcoach: Jacob de Groot
Spel: Daan de Beer, Fien Boonstra, Kayleigh Haasbeek, Wahe Khachaturian, David Orozco, Wies de Ridder, Dagmar Slootweg, Kris Zethof en leerlingen van ISK Duin-en Bollenstreek
Met dank aan: ISK Duin- en Bollenstreek, Gemeente Lisse


De Productieklas presenteert: Met de deur op slot

filmproductie in plaats van theatervoorstelling in verband met het coronavirus

De Greef, Ruishornlaan 21, Lisse

De spelers van de Productieklas (16 jaar en ouder) keken zichzelf eens goed aan in de spiegel en dachten na over wat ze zien. Hoe zien we onszelf? Hoe ziet een ander mij? We beleven het jaarlijkse schoolfeest niet vanaf de dansvloer maar nemen een kijkje in de ongemakkelijke werkelijkheid die zich schuilhoudt op de wc’s. De plek van roddels, verwarring en kortstondige vriendschappen. Van huilbuien, stromend water en handdrogers. Het is de plek waar je loslaat en op adem komt. De plek waar je helemaal jezelf kan zijn, wat dat ook mag betekenen. ‘Met de deur op slot’ is een voorstelling over het ongemak dat we ervaren als we nog niet weten wie we zijn of wat we moeten doen.

Regie: Iris van Lieshout
Zangcoach: Jacob de Groot
Spel: Janno Balendong, Tessa Hoogenboom, Ilse Pollet, Victor Res


De Jeugdproductie presenteert: Neverland

filmproductie in plaats van theatervoorstelling in verband met het coronavirus

Floralis, Floralisplein 69, Lisse

De spelers van de Jeugdproductie (10 t/m 12 jaar) onderzoeken in ‘Neverland’ het verschil tussen online en offline. Er komt een nieuw spel op de markt waar iedereen naar uitkijkt: Neverland! Een spel waarin je kan kiezen wie je wilt zijn. Waarin niks moet, maar alles kan en mag. Kunnen we online en offline nog uit elkaar houden? Welke wereld voelt het meest echt? Wat gebeurt er als we niet meer kunnen stoppen en alleen nog maar kunnen leven in het spel?

Regie: Tamara Esser
Zangcoach: Madelon Schuiling
Spel: Minke Cornet, Lisanne van Dijk, Belle van Harten, Annina Kops, Zaira van Leeuwen, Koen van der Mark, Emma Stevens, Ginger Verwoerd, Axel Vrijland, Jasmijn Walst, Fynn Woerlee, Sanne Gorkink


Lief Dagboek

Onderdeel van Gluren bij de Buren

zaterdag 5 oktober 2019 om 14.40, 15.30 en 16.20 uur

KookSaam Wagenschuur, Heereweg 460, Lisse

Lief Dagboek is een theatervoorstelling over opgroeien. Wie was je, wie ben je en wie wil je worden? Iets zorgt ervoor dat we groeien. Het gaat enorm snel. We veranderen. In hoeverre heb je je identiteit zelf in de hand en in hoeverre bepaalt je omgeving wie je bent? De spelers doken in hun oude dagboeken en gingen op zoek naar zichzelf. Van kind, tot puber, tot jongvolwassene. Lief Dagboek bestaat uit fragmenten uit de voorstelling ’16 jaar en ouder’ waarmee Jeugdtheaterschool Flores op het 5RoeFestival 2019 prijzen won voor Beste Acteur en Beste Regie.

Regie: Remco Went
Spel: Ilse Pollet, Kris Zethof, Ylke van der Zwet