Wethouder op bezoek bij premières

Wethouder op bezoek bij premières

Donderdag 10 juni gaan twee nieuwe producties van Jeugdtheaterschool Flores in première. Wethouder van Haasteren is op deze feestelijke dag aanwezig en zal naast een impressie van de producties ook een kijkje achter de schermen nemen in Floralis. De productiegroepen van JTS Flores hebben niet stil gezeten de afgelopen maanden. Samen met de regisseurs en zangcoaches onderzochten ze nieuwe vormen van eindpresentaties. Dat gebeurde deels vanuit huis, deels in de openlucht en jongeren bezochten ter inspiratie ouderen bij Langeveldshof.

Hier liepen wij
Voor ‘Hier liepen wij’ ontmoetten jongeren van de jeugdtheaterschool (12 t/m 15 jaar) ouderen van Langeveldshof. Rinus, Jan, Wim en Josien vertelden over het leven in de Bollenstreek en deelden hun herinneringen. De leerlingen hoorden hoe de omgeving veranderd is en hoe het was om hier op te groeien. De audiowandeling ‘Hier liepen wij’ bestaat uit vier podcastafleveringen met fragmenten uit deze ontmoetingen. Het publiek luistert naar oud en jong, wandelend door Lisse en Hillegom. De stemmen wandelen en mijmeren met je mee door de Bollenstreek.

Lang en ongeduldig
De Jeugdproductie (10 t/m 12 jaar) maakte voor ‘Lang en ongeduldig’ op basis van bestaande sprookjesfiguren eigen personages met hedendaagse dilemma’s. Op een wandeling over Landgoed Keukenhof ontmoet je dit bonte gezelschap via video’s op je smartphone. Ze nemen je mee in een belangrijke opdracht die zij kregen van de Sprookjesfabriek: het afstoffen en opfrissen van eeuwenoude verhalen. In de videovossenjacht ‘Lang en ongeduldig’ bouw je als publiek mee aan nieuwe toekomstbestendige sprookjes.

Het kind als kunstenaar
Voor de nieuwe wethouder van Haasteren is het bijwonen van de premièredag tevens een eerste kennismaking met de jeugdtheaterschool in Lisse. “De twee producties zijn geen theatervoorstellingen zoals we gewend zijn. Maar juist daardoor komt de kracht van onze leerlingen goed naar voren: ze worden in het repetitieproces aangesproken op hun eigen creativiteit. Het kind als kunstenaar,”  vertelt artistiek leider Remco Went. “We bieden de jeugd een plek waar ze buiten de gebaande paden mogen treden en zichzelf en elkaar kunnen verrassen. Een plek waar ze vrij durven dromen en de ruimte krijgen om hun eigen fascinaties en talenten te ontdekken. Alles is mogelijk.”

Na de premières op 10 juni zijn ‘Lang en ongeduldig’ en ‘Hier liepen wij’ te beluisteren en bekijken voor het publiek:

– De podcastafleveringen van ‘Hier liepen wij‘ zijn het beste te ervaren terwijl je in beweging bent in de openlucht. Je hoort geen verhalen maar flarden uit gesprekken. Laat de fragmenten rustig op je inwerken. Maak een wandelingetje in de Bollenstreek en neem onderweg af en toe de tijd om eens stil te staan of op een bankje te zitten. Elke aflevering duurt ongeveer tien minuten. Klik hieronder op het platform waar jij de podcasts wilt beluisteren:
Klik hier voor Spotify
Klik hier voor Apple Podcasts
Klik hier voor Soundcloud

Credits ‘Hier liepen wij’
Regie: Iris van Lieshout / Zangcoach: Danique Bol / Spel: Annina Kops, Koen Romijn, Sanne Gorkink / Illustratie voorstellingsbeeld: Sanne Bet / Met dank aan: Langeveldshof, Gemeente Lisse, Lokaal Fonds Lisse

– Zorg voor ‘Lang en ongeduldig‘ dat je op de parkeerplaats bent van Landgoed Keukenhof (Keukenhof 1, Lisse) en dat je een smartphone met oortjes of een koptelefoon mee hebt. Wanneer je daar op locatie bent, klik dan hier voor verdere instructies.

Credits ‘Lang en ongeduldig’
Regie: Iris van Lieshout / Zangcoach: Rik van der Loos / Spel: Dana Vogt, Jennifer van Brecht, Lotte Wijker, Maarten Sneeuw, Noor Barendse, Raven Hummeling, Rody van der Lingen / Illustratie voorstellingsbeeld: Sanne Bet