Archief 2014-2015

Flyerontwerp: Anna Eijsbouts


Flyerontwerp: Anna Eijsbouts

Seizoen 2014-2015: Op de Vlakte

Het gaat niet goed. De mensen zijn niet goed, de dingen die gebeuren. Dat kan niet zo doorgaan. Daar moet echt iets aan gedaan worden. En daarom zijn wij hier.

Welkom. Als de nevel optrekt, zult u het zien. Een vlakte. Hier bepalen wij de regels.

Vijf jongeren uit de Productieklas spelen een voorstelling over het willen creëren van een perfecte wereld.

“Er wordt goed gebruik gemaakt van de ruimte en de acteurs stralen een groot verantwoordelijkheidsgevoel uit. Dat maakt de voorstelling heel prettig om naar te kijken. Het is voelbaar dat de regisseur veel energie stopt in het groepsproces en echt bereid is om samen met de acteurs tot een geheel te komen. Van begin tot eind is de jury geboeid gebleven. Het mooie samenspel maakt de voorstelling sterk en in balans. Een feestje om naar te kijken.”
(Vakjury 5RoeFestival 2015 over Op de Vlakte. De voorstelling won prijzen voor Beste Regie en Beste Actrice en de tweede prijs in de categorieën Beste Groep en Beste Acteur)

zondag 19 april 2015 om 17.00 en 20.00 uur
De Greef (Ruishornlaan 21, Lisse)


zaterdag 23 mei 2015 om 20.30 uur
Floralis, Huis van Cultuur (Floralisplein 69, Lisse)

zondag 14 juni 2015

5RoeFestival (Langelaan 1, Noordwijkerhout)

Regie: Remco Went
Spel: Ruben van den Aardweg, Sanne Bet, Manon Smits, Rick van Steijn / Willemijn Mulder en Emma van de Vusse
Met dank aan: Jeroen van der Heijden, Leonie Meijer, Marlijn Mulder, Marijke de Vos en Sven van der Vlugt fotografie

PRIJZEN

150615 foto 2


De Productieklas neemt de 2e prijs voor Beste Groep in ontvangst van de vakjury. (foto: Ardito / Jan-Evert Zondag)

Jeugdtheaterschool Flores uit Lisse viel volop in de prijzen op het 5RoeFestival in Noordwijkerhout. De getalenteerde spelers van 13 t/m 17 jaar speelden de voorstelling Op de Vlakte tijdens dit theaterfestival voor jongeren uit de provincie Zuid-Holland. In alle vier de categorieën werd een prijs toegekend aan JTS Flores. Een uitzonderlijke prestatie.

De professionele vakjury bestaande uit Esther Scheldwacht, Jessica Zeylmaker, Jori Hermsen en Harm van Geel was vol lof over de prestaties van Jeugdtheaterschool Flores. Op de Vlakte werd bekroond met maar liefst vier prijzen. In de categorie Beste Actrice werd de eerste prijs uitgereikt aan Sanne Bet uit Lisse. De jury omschrijft haar als een actrice met een mooie aanwezigheid op het toneel: “Je blijft naar haar kijken. Ze durft haar kwetsbaarheid te tonen en je gelooft alles wat ze te zeggen heeft. Buiten dat ze prachtig kan spelen, beschikt ze ook over een muzikaal talent.”

Beste Regie
In de categorie Beste Regie won JTS Flores voor het tweede jaar op rij de eerste prijs. De regie van Remco Went (tevens artistiek leider van de jeugdtheaterschool) werd ontvangen als subtiel, smaakvol en gedurfd: “Er werd goed gebruik gemaakt van de ruimte en de acteurs straalden een groot verantwoordelijkheidsgevoel uit. Dat maakte de voorstelling heel prettig om naar te kijken,” aldus het juryrapport. “Het is voelbaar dat de regisseur veel energie stopt in het groepsproces en echt bereid is om samen met de acteurs tot een geheel te komen.”

5roe2015-1e-Actrice-2367_19670-press-ardito


Sanne Bet neemt de 1e prijs voor Beste Actrice in ontvangst van de vakjury. (foto: Ardito / Jan-Evert Zondag)

De spelers uit Lisse mochten ook in de overige twee categorieën naar voren komen. Jori Hermsen reikt de tweede prijs voor Beste Groep uit aan hen: “Van begin tot eind is de jury geboeid gebleven. Het mooie samenspel maakt de voorstelling sterk en in balans. Een feestje om naar te kijken.” In de categorie Beste Acteur won Ruben van den Aardweg voor zijn rol in Op de Vlakte eveneens een tweede prijs.

Alle winnaars mogen een bezoek brengen aan het Nationale Toneel in Den Haag. Daar wonen ze een repetitiedag en een voorstelling bij van een regisseur naar keuze en krijgen ze een kijkje achter de schermen.

FOTO’S
(Sven van der Vlugt Fotografie)

VIDEO

Hoofd, Schouders, Knie en Teen en alles wat daar tussen zit (Theaterklas) 22 maart 2015 om 13.30, 14.45 en 16.00 uur bij Praktijk Boot en Broersen in Lisse tijdens het festival Gluren bij de Buren in het kader van 50 jaar Poelpolder.


Flyer: organisatie Gluren bij de Buren / Poelpolder 50 jaar

Seizoen 2014-2015: Hoofd, Schouders, Knie en Teen (en alles wat daar tussen zit)

Het lichaam is een ingewikkelde machine.
Met het geheugen van een olifant.
En de intelligentie van de melkwegstelsels.
De mens is een mooi ontwerp.

Negen jongeren uit de Theaterklas spelen een locatievoorstelling over het lichaam bij fysiopraktijk Boot en Broersen.

Op zondagmiddag 22 maart 2015 vindt er een huiskamerfestival plaats in het kader van Poelpolder 50 jaar. Hierbij zullen in huiskamers in de Poelpolder, vanaf 13.00 tot 17.00 uur, optredens zijn van diverse artiesten o.a. singer/songwriters, musici, koren, verhalenvertellers, acteurs, dichters, kunstenaars enz. Het gaat hierbij om 3 korte optredens van maximaal 30 minuten op dezelfde locatie met wisselend publiek. De entree is gratis. De locaties zullen herkenbaar zijn aan een raamposter en blauwe ballonnen. De programmafolder met een stratenplan, waaruit de bezoekers zelf een keuze kunnen maken voor een route door de wijk is bij de VVV, het gemeentehuis en de bibliotheek verkrijgbaar.

Jeugdtheaterschool Flores doet met de Theaterklas mee aan Gluren bij de Buren. Speciaal voor het festival is de theatervoorstelling Hoofd, Schouders, Knie en Teen (en alles wat daar tussen zit) gemaakt. De fysiopraktijk waar het stuk speelt is tevens het uitgangspunt geweest bij het maken van de scènes. De leerlingen spelen eigen geschreven materiaal afgewisseld met bestaande teksten over het lichaam.

zondag 22 maart 2015 om 13.30, 14.45 en 16.00 uurGluren bij de Buren
Praktijk Boot en Broersen (Vivaldistraat 67-A, Lisse)
(onderdeel van Gluren bij de Buren)

Regie: Remco Went
Spel: Ruben van den Aardweg, Guusje Lardenoye, Max Massaar, Kendra Oswald, Fleur van der Pluijm, Julius Ruigrok, Karlijn Schoorlemmer, Matthijs Sluyter en Suzanne Wallaart
Met dank aan: Praktijk Boot en Broersen, Morris Boers, Jeroen van der Heijden, Leonie Meijer, Femke Meulemans, Willemijn Mulder, Jessy Rensink, Robbie Timmers, Marijke de Vos en Nico en Annemieke Went.

FOTO’S
Robbie Timmers maakte tijdens Gluren bij de Buren foto’s van de theatervoorstelling Hoofd, Schouders, Knie en Teen (en alles wat daar tussen zit). Klik op de afbeeldingen in onderstaande galerij om de foto’s te downloaden.


Flyerontwerp: Anna Eijsbouts

Seizoen 2014-2015: Super Gewoon Normaal

Getalenteerde leerlingen van Jeugdtheaterschool Flores spelen zaterdag 21 maart de theatervoorstelling Super Gewoon Normaal. Het stuk gaat over wat in deze wereld normaal gevonden wordt en wat niet. De voorstelling speelt om 16.00 en 19.00 uur in De Greef (Ruishornlaan 21, Lisse).

Dit seizoen startte Jeugdtheaterschool Flores met de nieuwe cursus Jeugdproductie voor kinderen van 10 t/m 12 jaar. Deze groep werkt sinds oktober toe naar een voorstelling.

Stel je voor: een wereld waarin iedereen normaal is.
Hoe lijkt je dat?
Saai, alledaags of toch rustgevend?
Wat is normaal en bestaat dat eigenlijk wel?
En wie bepaalt er wanneer je normaal bent?

Super Gewoon Normaal vertelt het verhaal van Joshua, een jongen die zwevend geboren is. Door een vreselijke gebeurtenis zweeft hij eenzaam, verdrietig en verslagen over de wereld op zoek naar een plek waar ze hem accepteren. De jonge spelers van de Jeugdproductie creëerden zelf scènes, kostuums, verhaallijnen en de naam van de hoofdpersoon Joshua. Regisseur Eefje Brüggemann inspireerde de leerlingen om materiaal te maken en leerde ze wat er allemaal komt kijken bij het tot stand komen van een theatervoorstelling. Het bijzondere aan Super Gewoon Normaal is dat alle spelers voortdurend op het toneel staan en dat iedereen alle rollen kan vertolken.

zaterdag 21 maart 2015 om 16.00 en 19.00 uur
De Greef (Ruishornlaan 21, Lisse)

donderdag 21 mei 2015 om 19.00 uur
Floralis, Huis van Cultuur (Floralisplein 69, Lisse)

Regie: Eefje Brüggemann
Spel: Tessa Duister, Sophie Geul, Mare van Leeuwen, Lianne van Oosten, Lars Snellink, Julia Tibboel, Merijn Veneboer en Rosali de Vreede
Met dank aan:
Jeroen van der Heijden, Alexander Mulder en Remco Went

FOTO’S
(Sven van der Vlugt Fotografie)

Super Gewoon Normaal

een dag op het plein


Flyer: organisatie Een dag op het plein / De Gewoonste Zaak

Seizoen 2014-2015: Een dag op het plein

Een selectie uit onze 12+ leerlingen speelt een korte voorstelling in de intieme setting van ons rijdende minitheatertje.

Goedemiddag, dames en heren.
U bent het publiek, wij zijn de acteurs.
We beginnen bij het begin.
We hebben u iets te vertellen… denk ik.
We willen laten zien wie wij zijn.
Wie we zouden kunnen zijn.
 

Nieuw in Lisse: Een dag op het plein. Een tweedaags buitenfestival op het vertrouwde plein achter De Gewoonste Zaak. Dit evenement in het hart van Lisse is twee dagen lang een feest voor jong en oud. En ook Jeugdtheaterschool Flores is van de partij!

zaterdag 23 augustus 2014 om 14.30, 15.00, 15.30, 16.00 en 16.30 uur
achter De Gewoonste Zaak (Heemskerkplein, Lisse)

Speciaal voor het festival werd nieuw materiaal ingestudeerd maar ook waren er hoogtepunten uit ‘Kiespijn’ te zien. Deze debuutvoorstelling van JTS Flores won vlak voor de zomervakantie maar liefst drie prijzen op het 5RoeFestival. Voor Een dag op het plein werden scènes in een nieuw jasje gestoken.

Regie: Remco Went
Spel: Ruben van den Aardweg, Willemijn Mulder, Manon Smits, Emma van de Vusse en Suzanne Wallaart
Met dank aan: Noordwijkerhoutse Strandlopers, Glazenwasserij Went en Jeroen van der Heijden

FOTO’S

Kijk voor meer informatie op www.eendagophetplein.nl

Seizoen 2014-2015: Museumpodium

vrijdag 26 en zondag 27 juni 2015
Museum De Zwarte Tulp (Grachtweg 2A, Lisse)
tijdens de heropening van het museum


zondag 20 september 2015

Keukenhof (Langelaan 1, Noordwijkerhout)
op de route van de Familiewandeltocht tijdens Feestweek Lisse

Regie: Eefje Brüggemann en Remco Went (reprise)
Spel: Julia Clemens, Jochem van Oorschot, Manon Smits, Suzanne Wallaart en Emma van de Vusse
Spel (reprise): Sanne Bet, Willemijn Mulder, Fleur van der Pluijm, Manon Smits, Rick van Steijn en Suzanne Wallaart
Kostuum: leerlingen van Fioretticollege Lisse

In samenwerking met: Museum De Zwarte Tulp, Fioretti College Lisse en Harddraverijvereniging Lisse

Klik hier voor meer informatie, foto’s en video’s van Museumpodium.