Archief 2015-2016

zanger_png


Flyerontwerp: Lars van Zuilekom

Seizoen 2015-2016: De zanger die niet zingen kon

De Trojaanse oorlog
de grootste oorlog ooit
om de mooiste vrouw ooit
Helena

Het verhaal over het houten paard, het paard van Troje, is vaak verteld. Zes jongeren uit de Productieklas spelen een theatervoorstelling over wat er met de Trojanen gebeurde die de oorlog konden ontvluchten. Ze waagden de gevaarlijke tocht over zee.

Jeugdtheaterschool Flores maakt elk seizoen meerdere voorstellingen om hun leerlingen te laten ervaren hoe het is om voor publiek te spelen. De spelers worden actief betrokken bij het maken van de voorstellingen. Op die manier komen er ieder jaar nieuwe theaterstukken tot stand onder leiding van de regisseurs van JTS Flores.

De zanger die niet zingen kon
De Productieklas, bestaande uit zes spelers (14-18 jaar), speelt op vrijdag 22 april De zanger die niet zingen kon in Floralis. De voorstelling begint bij de Trojaanse oorlog, vooral bekend van het paard van Troje. JTS Flores vertelt het verhaal van de Trojanen die de oorlog ontvluchtten en de gevaarlijke tocht over zee waagden. Een verhaal met een actuele lading, maar gebaseerd op de eeuwenoude Griekse mythologie.

vrijdag 22 april 2016 om 20.30 uur
Floralis (Floralisplein 69, Lisse)

zondag 12 juni 2016 om 16.00 uur
5RoeFestival (Langelaan 1, Noordwijkerhout)

Regie: Remco Went
Spel: Sanne Bet, Micky Klijn, Willemijn Mulder, Manon Smits, Rick van Steijn en Emma van de Vusse
Met dank aan: Jeroen van der Heijden, Leonie Meijer, Nele Mennes, Nico Went en Sven van der Vlugt

PRIJZEN

160613 Prijs voor JTS Flores op 5Roe - foto 2


Fotografie: Jan-Evert Zondag

Jeugdtheaterschool Flores uit Lisse won de tweede prijs in de categorie Beste Regie op het 5RoeFestival in Noordwijkerhout. De Productieklas (14 t/m 18 jaar) speelde zondag 14 juni 2016 de voorstelling De zanger die niet zingen kon tijdens dit theaterfestival voor jongeren uit de provincie Zuid-Holland. De voorstelling gaat over de Trojaanse oorlog, vooral bekend van het paard van Troje. De spelers vertellen het verhaal van de Trojanen die de oorlog ontvluchtten en de gevaarlijke tocht over zee waagden.

Het is voor het derde jaar op rij dat Jeugdtheaterschool Flores binnen deze categorie in de prijzen valt. De professionele vakjury bestaande uit Jessica Zeylmaker, Rosa Mee, Korneel Evers en Theo Ham was ook dit jaar weer zeer te spreken over de regie van artistiek leider Remco Went: “Een prachtig bewerkt verhaal en heel actueel gemaakt,” klinkt het juryrapport. “Een onderwerp dat we allemaal kennen, we voelden de noodzaak zonder dat het pathetisch of dwingend werd gebracht. Er werd waarachtig en klein gespeeld. De aankleding was goed, verzorgd. Er zaten mooie beelden in de voorstelling en er was live muziek.”

Alle winnaars van het 5RoeFestival mogen een bezoek brengen aan het Nationale Toneel in Den Haag. Daar wonen ze een repetitiedag en een voorstelling bij van een regisseur naar keuze en krijgen ze een kijkje achter de schermen.

FOTO’S

VIDEO

TRAILER

Foto voor op websiteSeizoen 2015-2016: Leven in het toen

Toen je nog speelde in de poppenhoek
Toen kon je misschien doen alsof
Maar dat is nu wel anders
We zijn geen kinderen meer
Het is hier niet de poppenhoek

Zeven jongeren (12-15 jaar) van de Theaterklas spelen in Speeltuin Marijke de theatervoorstelling Leven in het toen. Ze schreven zelf teksten met de speellocatie als inspiratiebron. Gecombineerd met bestaande theaterteksten maakten ze een voorstelling over de fase tussen kind en volwassene. Op straat spelen is er niet meer bij en je gaat je afvragen hoe anderen jou zien en hoe je graag gezien zou worden. Voor de voorstelling schreven de spelers ook liedjes samen met hun zangdocent Sandra Wijnhout en met gastdocent en singer-songwriter Leonie Meijer. De entree voor de voorstelling is gratis.

zaterdag 23 april 2016 om 11.30, 13.30 en 15.30 uur
Speeltuin Marijke (Crocussenstraat 3A, Lisse)

zaterdag 8 oktober 2016 om 11.30, 13.30 en 15.30 uur
Speeltuin Marijke (Crocussenstraat 3A, Lisse)
(onderdeel van Gluren bij de Buren)

Regie: Remco Went
Muziek: Leonie Meijer en Sandra Wijnhout
Spel: Sanne Bet, Veerle de Bleeker, Bo van Haaften, Channah de Haas, Max Massaar, Fleur van der Pluijm, Emma van de Vusse, Suzanne Wallaart en Tye van der Zwet
Met dank aan: Speeltuinvereniging Marijke

FOTO’S

TRAILER

Flyer voorkant NRV


Flyerontwerp: Anna Eijsbouts

Seizoen 2015-2016: Niemand raakt verdwaald

Getalenteerde leerlingen van Jeugdtheaterschool Flores spelen op zaterdag 19 maart de voorstelling Niemand raakt verdwaald, over opgroeien en loskomen van je ouders. De theatervoorstelling is om 19.00 uur te zien in Floralis, Floralisplein 69 in Lisse.

De jonge spelers (10 – 12 jaar) nemen deel aan de cursus Jeugdproductie, waar getalenteerde leerlingen van Jeugdtheaterschool Flores de kans krijgen om een voorstelling te maken. Sinds oktober repeteren de zeven leerlingen wekelijks in Floralis. Theaterdocent en regisseur Simon van Wijhe heeft de spelers intensief betrokken bij het maken van de voorstelling. De leerlingen ervaren zo dat een voorstelling niet alleen uit het repeteren van tekst bestaat, maar ook uit beweging, kostuums, decor, muziek en nadenken over hoe scènes eruit gaan zien.

Op avontuur
Aan de hand van improvisatie- en bewegingsopdrachten dachten de jeugdproductieleerlingen de eerste maanden na over bijvoorbeeld alleen op reis gaan. Zo’n avontuur sprak de kinderen erg aan, maar ze realiseerden zich ook dat ze hun ouders, broertjes en zusjes erg zouden missen. Vanaf januari repeteerden de spelers met het script Niemand raakt verdwaald. Hoe belangrijk familie is, en daaraan verwante thema’s, komen terug in het script. De spelers van zijn: Lisanne Baars, Tessa Duister, Silke Kroes, Myrthe Noordermeer, Naomi Romijn, Julia Tibboel en Igor van Tol.

zaterdag 19 maart 2016 om 19.00 uur
Floralis (Floralisplein 69, Lisse)

Tekst uit de voorstelling
Loop netjes en ga niet van het pad
om tussen de bomen de bloemen te plukken
En mocht je toch niet weten waar je bent
en dat je nergens niemand meer herkent
weet dan dat verdwaald zijn precies is wat een held
nodig heeft om gevonden te worden.

Foto’s (fotografie: Sven van der Vlugt)

160304 foto JTS Flores Niemand raakt verdwaald

Seizoen 2014-2015: Museumpodium (reprise)

vrijdag 26 en zondag 27 juni 2015
Museum De Zwarte Tulp (Grachtweg 2A, Lisse)
tijdens de heropening van het museum

zondag 20 september 2015

Keukenhof (Keukenhof 1, Lisse)
op de route van de Familiewandeltocht tijdens Feestweek Lisse

Regie: Eefje Brüggemann en Remco Went (reprise)
Spel: Julia Clemens, Jochem van Oorschot, Manon Smits, Suzanne Wallaart en Emma van de Vusse
Spel (reprise): Sanne Bet, Willemijn Mulder, Fleur van der Pluijm, Manon Smits, Rick van Steijn en Suzanne Wallaart
Kostuum: leerlingen van Fioretticollege Lisse
In samenwerking met: Museum De Zwarte Tulp, Fioretti College Lisse en Harddraverijvereniging Lisse

Klik hier voor meer informatie, foto’s en video’s van Museumpodium.