Archief 2018-2019

Hieronder vind je de producties die Jeugdtheaterschool Flores seizoen 2018-2019 gespeeld heeft.

De Productieklas presenteert: 16 jaar en ouder

Zondag 14 april 2019 om 11.00 en 13.00 uur

De Greef, Ruishornlaan 21, Lisse

Zondag 16 juni 2019 om 10.45 uur

5RoeFestival, Langelaan 1, Noordwijkerhout

’16 jaar en ouder’ is een fysieke theatervoorstelling over opgroeien. Wie was je, wie ben je en wie wil je worden? Iets zorgt ervoor dat we groeien. Het gaat enorm snel. We veranderen. In hoeverre heb je je identiteit zelf in de hand en in hoeverre bepaalt je omgeving wie je bent? De spelers van de Productieklas doken in hun oude dagboeken en gingen op zoek naar zichzelf. Van kind, tot puber, tot jongvolwassene.

Regie: Remco Went
Zangcoaches: Nina Giampaolo en Sandra Wijnhout
Spel: Channah de Haas, Emma van de Vusse, Rick van Steijn, Ruben Hoekstra, Suzanne Wallaart, Victor Res, Ylke van der Zwet
Live muziek: De Lekke Band (Jessy Rensink, Jochem Van Oorschot, Stijn Velstra, Ylke van der Zwet)
Met dank aan: Ruben van den Aardweg, Sanne Bet, Art Srisayam
Illustratie: Sanne Bet

‘16 jaar en ouder’ won prijzen voor Beste Acteur en Beste Regie op het 5RoeFestival 2019 in Noordwijkerhout. Klik hier voor meer informatie.

Trailer 16 jaar en ouder


De Theaterklas presenteert: Blind

zondag 31 maart 2019 om 11.30, 13.30 en 15.30 uur

LAM museum, Keukenhof 14, Lisse

Jongeren uit de Theaterklas nemen het gloednieuwe LAM over. Hun voorstelling ‘Blind’ is niet alleen geïnspireerd op het museum, maar wordt ook echt gespeeld in het museum. Hoe moet je naar kunst kijken? Zijn daar regels voor? En zo ja, wie bepaalt die regels dan?

De spelers (12 t/m 15 jaar) van Jeugdtheaterschool Flores lopen in het museum rond. Af en toe staan ze stil en vragen ze zich af waar ze naar kijken. Met een serieuze blik knikken ze instemmend naar elkaar. De jongeren fluisteren zachtjes: “Wat vind jij?” Je wordt als publiek meegenomen in hun fascinaties, vragen en bevindingen over kunst en het leven. In het museum zullen vaak vreemde, soms hilarische, maar vooral persoonlijke scènes te zien zijn. Een museumbezoek om nooit te vergeten.

Het verschil tussen kijken en zien
Regisseuse Lisa Giezen over de voorstelling: “Blind wordt een unieke locatievoorstelling over het verschil tussen kijken en zien. Samen met de jongeren halen we inspiratie uit de locatie en de beeldende kunst uit het museum. We proberen écht naar iets te kijken. We kijken om ons heen, naar elkaar, naar onszelf en misschien kijken we ook wel naar jou, de mensen in het publiek.”

Regie: Lisa Giezen
Zangcoaches: Nina Giampaolo en Sandra van der Poel-Wijnhout
Spel: Daan de Beer, Dagmar Slootweg, David Orozco, Denise de Nooijer, Fien Boonstra, Ilse Pollet, Janno Balendong, Julia Westgeest, Wies de Ridder
Illustratie: Sanne Bet


De Jeugdproductie presenteert: Hokjes

Zondag 14 april 2019 om 15.30 uur

Floralis, Floralisplein 69, Lisse

De spelers van de Jeugdproductie (10 t/m 12 jaar) van Jeugdtheaterschool Flores onderzoeken in ‘Hokjes’ de overeenkomsten en verschillen tussen jongens en meisjes. Kunnen we écht buiten deze hokjes denken? Meisjes zitten alleen maar aan hun haar, zijn beter in dansen en giechelen de hele tijd. Jongens zijn druk, zijn sterker en spelen alleen maar Fortnite. Is het wel zo zwart wit? Wat nou als je niet alleen maar jongens- of meisjesdingen wil doen?

Regie: Tamara Esser
Zangcoaches: Sara Bergen en Sandra Wijnhout
Spel: Alicia Miklos, Annina Kops, Antoine Lowenthal, Axel Vrijland, Belle van Harten, Daan van Delft, Emma Stevens, Flinder Zeinstra, Fynn Woerlee, Ginger Verwoerd, Kris Zethof, Minke Cornet, Sanne Gorkink, Thijs Munnik, Wahe Khachaturian, Zaira van Leeuwen
Illustratie: Sanne Bet


Uw beurt om te huilen

Onderdeel van Gluren bij de Buren

zaterdag 6 oktober 2018 om 13.30, 14.45 en 16.00 uur

Fazantstraat 94, Lisse

Een theatervoorstelling over de vele manieren van vieren. Welke tradities en rituelen horen bij het vieren van de dingen in het leven? Worden we inderdaad wel blij en gelukkig van feestjes of is zelfs een feest routine geworden? Een nietszeggende felicitatie op Facebook, een verplichte kringverjaardag. En wat zouden we eigenlijk moeten vieren, maar nemen we voor lief? ‘Uw beurt om te huilen’ won de 1e prijs voor Beste Regie op het 5RoeFestival 2018 in Noordwijkerhout. Speciaal voor Gluren bij de Buren, wordt een huiskamereditie gemaakt.

Regie: Remco Went
Spel: Channah de Haas, Sanne Bet, Victor Res, Litos Simoes, Rick van Steijn


U vraagt, wij draaien

zondag 16 september 2018 tussen 13.30 en 16.00 uur

Dag van het Park in Park, De Houtkamp, Leiderdorp

zondag 23 september 2018 tussen 8.30 en 11.30 uur

Familiewandeltocht door Keukenhof, Lisse

zondag 30 september 2018 tussen 18.30 en 21.00 uur

Flore5tival in Floralis, Lisse

Speciaal voor het septemberprogramma van Jeugdtheaterschool Flores stelt een groep jonge acteurs (12 t/m 24 jaar) een menu samen van hun favoriete scènes uit de afgelopen jaren. Al deze scènes zouden zij maar wát graag nogmaals opvoeren. Aan het publiek de keus welke zij daadwerkelijk aan u laten zien. ‘U vraagt, wij draaien’ is een doorlopend programma waar publiek in en uit kan lopen. Er is steeds plek voor maar enkele bezoekers die kunnen komen luisteren naar wat deze jongeren u te zeggen hebben.

Regie: Remco Went
Spel: o.a. Sanne Bet, Ruben Hoekstra, Denise de Nooijer, David, Orozco, Litos Simoes, Dagmar Slootweg, Rick van Stein, Emma van de Vusse


Kiespijn

zondag 30 september 2018 om 11.30 uur

De Greef, Ruishornlaan 21, Lisse

Herneming van de allereerste voorstelling van Jeugdtheaterschool Flores over keuzes die onmogelijk lijken.

Blijf je staan of ren je weg?
Ga je links of rechts?
Hou je vol of geef je op?
Wacht je op een teken?
Zolang je niet kiest is alles nog mogelijk.

De spelers verzamelden voor het maken van ‘Kiespijn’ in 2013 eigen inspiratiemateriaal en schreven zelf teksten. De situatie van een meisje waarvan de gescheiden ouders haar vragen te kiezen tussen haar vader en moeder vormt de rode draad.

‘Kiespijn’ won prijzen voor Beste Regie (Remco Went) en Beste Acteur (Ruben van den Aardweg) op het 5RoeFestival 2014 in Noordwijkerhout.

Jeugdtheaterschool Flores speelt deze debuutvoorstelling eenmalig opnieuw in het kader van haar vijfjarig bestaan. “Kiespijn” is de opening van het Flore5tival.

Spel: Alicia Miklos, Marlijn Mulder, Rick van Steijn, Ruben van den Aardweg, Sanne Bet, Willemijn Mulder, Ylke van der Zwet
Regie: Remco Went
Met dank aan: Emma van de Vusse, Sjoerd Bijl, Sterre Swarts, Leonie Meijer, Marijke de Vos, Jeroen van der Heijden, Nico Went.


Uw beurt om te huilen

zondag 30 september 2018 om 19.00 uur (randprogramma Het medicijn tegen Kiespijn vanaf 18.30 uur)

Floralis, Floralisplein 69, Lisse

Als er iets te vieren valt, dan vieren we feest. We feesten, dus we zijn blij. Het is Emma”s feestje en we zijn allemaal uitgenodigd. Maar we willen niet vieren. We willen niet dansen. Niet lachen. We willen op de bank, met een dekentje. Het is Emma”s feest dus als Emma zegt dat we huilen, dan huilen we.

De Productieklas van Jeugdtheaterschool Flores speelt “Uw beurt om te huilen”, een theatervoorstelling over de vele manieren van vieren. Welke tradities en rituelen horen bij het vieren van de dingen in het leven? Worden we inderdaad wel blij en gelukkig van feestjes of is zelfs een feest routine geworden? Een nietszeggende felicitatie op Facebook, een verplichte kringverjaardag. En wat zouden we eigenlijk moeten vieren, maar nemen we voor lief?

“Uw beurt om te huilen” won de 1e prijs voor Beste Regie op het 5RoeFestival 2018 in Noordwijkerhout.

Jeugdtheaterschool Flores speelt deze productie opnieuw in het kader van haar vijfjarig bestaan. “Uw beurt om te huilen” is de afsluiting van het Flore5tival.

Spel: Channah de Haas, Rick van Steijn, Suzanne Wallaart, Litos Simoes, Ruben Hoekstra, Sanne Bet, Ylke van der Zwet, Victor Res
Regie: Remco Went
Regie-assistent: Ruben van den Aardweg
Muziek: Sandra Wijnhout
Poppen: Sanne Bet
Met dank aan: Emma van de Vusse, Kaylee van Tilburg, Jeroen van der Heijden, Marijke de Vos, Nico Went, Anouk van Kolfschoten, Annelies Hoeneveld